منابع غذایی لیکوپن
به گزارش وبلاگ داریوش، منابع لیکوپن به طور طبیعی در بدن انسان وجود ندارند بلکه بایستی به وسیله میوه و مواد غذایی خاصی تأمین گشته تا یک رژیم غذایی متعادل حفظ گردد. در این مقاله در این خصوص بیشتر بیابید.
مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
منابع لیکوپن به طور طبیعی در بدن انسان وجود ندارند بلکه بایستی به وسیله میوه و مواد غذایی خاصی تأمین گشته تا یک رژیم غذایی متعادل حفظ گردد. در این مقاله در این خصوص بیشتر بیابید.
محققان و تحقیقاتی که انجام داده اند نشان می دهند که لیکوپن یک بیوفلاونوئید است که تقریباً با بتاکاروتن ارتباط دارد. مصرف لیکوپن به وسیله رژیم غذایی، غلبه 50 درصدی از منابع کاروتنوئید در سرم خون انسان را تشکیل خواهد داد. بنابراین ممکن است مشتاق باشید که بدانید لیکوپن دقیقاً چیست؟ خوب بایستی گفت که می تواند به اسم یک رنگدانه تعریف گردد که به ظاهر میوه و مواد غذایی خاص رنگ می بخشد. همانطور که هندوانه دارای رنگ قرمز و گریپ فروت به رنگ صورتی است، به طور مشابه سایر منابع غذایی لیکوپن این آنتی اکسیدان قوی را در اختیار دارند که آنها را تحت اسم قدرتهای لیکوپن می نامند.
حقایق مفید
همانطور که می دانیم لیکوپن ها کاروتنوئیدهایی هستند که رنگدانه های طبیعی می باشند. این رنگدانه ها در بدن انسان به اسم آنتی اکسیدان عمل می نمایند. دانش ما از آنتی اکسیدانها همیشه ما را به یاد این موضوع می اندازد که آنها رادیکالهای آزاد موجود در بدن را کاهش داده و هم سیستم ایمنی را تقویت می سازند. به علت این امتیاز و نکته مثبت، لیکوپن به اسم ماده ای در نظر گرفته می گردد که خطر بالای ابتلاء به سرطان ریه، بیماریهای قلبی، و سایر انواع سرطان مانند سرطان سینه، دهانه رحم، دستگاه گوارش، سرطان پروستات و سایر بیماریهای موجود در بدن را کاهش می دهد. و به تحت کنترل قرار دادن یک دستگاه گوارش سالم و خوب در طول حیات فرد یاری می نماید.منابع لیکوپن
مصرف منظم لیکوپن بسیار ضروری است و از اینرو ضروری است آن را وارد رژیم غذایی روزانه خود سازید. مکملهای لیکوپن را می توان از مکانهای مختلفی مانند مغازه های خرده فروشی، به وسیله اینترنت و یا هر داروخانه محلی تهیه کرد. این نکته را یادآور می شویم که از هر جایی که آن را تهیه می کنید، تنها مطمئن شوید که آن فروشگاه یا مغازه قابل اعتماد بوده و پیش از خرید تمام جزئیات محصول و رِنج های قیمت آن را بخوانید. به طور کلی، منابع لیکوپن می تواند مواد غذایی و یا میوه هایی باشد که حاوی مقادیر کمی از آن است. اجازه دهید نگاهی به اسامی متداول مواد غذایی و میوه هایی بیاندازیم که حاوی لیکوپن می باشند.میوه و مواد غذایی
میوه و سبزیجات قرمزهندوانه
گوجه فرنگی
زردآلو
گریپ فروت صورتی
گواوا صورتی
بعضی از محصولات فرآوری شده گوجه فرنگی
کچاپ
آب گوجه فرنگی
سوپ گوجه فرنگی
سس گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی
با یک نگاهی مختصر به این منابع، حتماً به اصل این موضوع پی برده اید که لیکوپن چیزی است که به وسیله بدن فراوری نمی گردد، بلکه بایستی به وسیله میوه و سبزیجات موجود در رژیم غذایی روزانه مان تأمین شوند. لیکوپن به اسم منبع بهتر است که به وسیله محصولات غذایی پخته و یا فرآوری شده مصرف گردد تا از مواد غذایی خام. در این بخش جدولی ارائه شده است که حاوی بعضی از برترین منابع لیکوپن می باشند.
منابع غذایی سرشار از لیکوپن | مقدار دوز مصرفی | مقیاس لیکوپن در میکروگرم |
مارچوبه | 4 عدد یا ساقه، پخته شده | 18 |
مارچوبه | یک فنجان، پخته شده از منبع یخ زده | 43 |
هویج | 1 فنجان، خام و یا 1 هویج خام | 1 |
آب هویج | 1 فنجان | 5 |
فلفل، قرمز شیرین | 1 عدد | 367 |
سوپ، سبزیجات و گوشت گاو | 1 فنجان تهیه شده با آب | 464 |
سس باربکیو | 1 قاشق غذاخوری | 68 |
پیتزا با پنیر | 1 قاچ یا برش | 151 |
لوبیا، پخته شده | 1 فنجان | 1298 |
سوپ گوشت صدف، ماهاتان | 1 فنجان تهیه شده با آب | 1405 |
گوجه فرنگی خشک شده در زیر آفتاب | 1 تکه | 815 |
سس سالاد روسی | 1 قاشق غذاخوری | 547 |
سس سالسا | 1 قاشق غذاخوری | 1682 |
سس گوجه فرنگی کَتسوپ (Catsup) | 1 قاشق غذاخوری | 2506 |
گریپ فروت، صورتی | نصف گریپ فروت | 1745 |
گونه قرمز متداول گوجه فرنگی | 1 عدد | 3165 |
گونه قرمز متداول گوجه فرنگی | 1 فنجان، خام | 4631 |
گوجه فرنگی کامل | 1 فنجان، کنسروی | 6480 |
هندوانه | 1 فنجان خام | 6889 |
سوپ گوجه فرنگی | 1 فنجان | 12608 |
سس گوجه فرنگی | 1 فنجان | 37122 |