ادویه لوبیا پلو چیست ؟
به گزارش وبلاگ داریوش، لوبیا پلو یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در فرهنگ غذایی ایران است و ما در کتاب کاله بارها روش تهیه آن را با مواد مختلف گفته ایم. یکی از عواملی که به طعم و مزه منحصر به فرد لوبیا پلو یاری می نماید، استفاده از ادویه های مختلف است. در این مقاله، به بعضی از ادویه های رایج و معمول برای طرز تهیه لوبیا پلو پرداخته خواهد شد و نحوه استفاده صحیح از آن ها برای بهبود طعم و عطر این غذا را شرح خواهیم داد.
برترین ادویه های لوبیا پلو
برترین ادویه های لوبیا پلو
لوبیا پلو غذایی است که با ترکیبی از برنج، لوبیا سبز و ادویه های خاص تهیه می گردد. اما یکی از عواملی که لوبیا پلو را به یک غذای منحصر به فرد تبدیل می نماید، استفاده از ادویه های خاص و طعم دهنده های متنوع است.
زعفران، اصلی ترین ادویه همه پلوها
زعفران یکی از ادویه های اصلی و البته گران قیمت در فرهنگ آشپزی ما ایرانی هاست. اما زعفران در لوبیا پلو معجزه می نماید. به عبارتی با افزودن اندازهی زعفران دم نموده به این غذا می توانید طعم و رنگ زیبایی را به این غذا ببخشید. بهتر است زعفران را قبل از پخت لوبیا، در آب خیس و به عبارتی دم نموده و سپس اضافه کنید تا طعم و رنگش بهتر جذب گردد.
دارچین، دلپذیرترین گزینه
دارچین یک ادویه گرم و دلپذیر است که طعم این غذا را تحت تاثیر قرار می دهد. شما می توانید از چوب دارچین برای مایه لوبیا پلو بهره ببرید و قبل از سرو آن را از مایه خارج کنید، یا از پودر دارچین بهره ببرید. این گزینه، طعمی دلپذیر و رایحه ای دلنشین به این قاطی پلوی خوشمزه می بخشد. در طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ مجلسی یکی از مهمترین ها برای طعم دادن به غذا همین دارچین است.
زیره، مناسب خاص پسندان
زیره ادویه ای است که به این غذای خوشمزه عطر خاصی می بخشد. می توانید زیره را قبل از پخت لوبیاپلو روی برنج آن اضافه کنید و بگذارید در مرحله دم کردن این پلوی خوشمزه بپزد. از طرف دیگر برای تهیه این غذا می توانید هم از پودر زیره بهره ببرید هم از زیره کامل.
هل، متفاوت اما مجذوب نماینده
هل یکی دیگر از ادویه هایی است که در این غذا به کار می رود. طعم تند و شیرین هل، لوبیاپلو را تکمیل می نماید و به آن یک بعد تازه از طعم می بخشد.
همان طور که تا حالا دیدید ادویه های استفاده شده در تهیه این غذا نقش به سزایی در معین طعم و عطر این غذا دارند. زعفران، دارچین، هل و زیره تنها چند مثال از گزینه هایی هستند که می توانند این پلوی خوشمزه را به یک غذای لذیذ و خاص تبدیل نمایند. با استفاده مناسب از این موارد می توانید لوبیاپلویی شگفت انگیز و با طعمی استثنایی درست کنید.
زنجبیل، گرم اما اختیاری
زنجبیل از آن دسته ادویه های گرمی است که به صورت اختیاری می توانید از آن در تهیه لوبیاپلو بهره ببرید یا نکنید. اما بد نیست برای متعادل کردن برنج و لوبیا که هر دو سرد هستند حتما اندازهی از زنجبیل هم در مایه این پلو بریزید.
میخک، ادویه خوش عطر
میخک یک ادویه قوی است که می توانید آن را همراه با سایر ادویه ها یعنی هل، زیره، دارچین به این پلو اضافه کنید. فقط مهم است که در استفاده از میخک، اندازه مناسب را انتخاب کنید چون طعم میخک قوی است و ممکن است اگر زیاده روی کنید، طعمش بر کل طعم های موجود در غذا غلبه کند.
فلفل سیاه و قرمز برترین گزینه برای تند کردن پلو
فلفل سیاه و قرمز هم از آن دسته ادویه هایی هستند که تقریبا در همه غذاها کاربرد دارند فقط باید اندازه استفاده از آن ها را بخاطر طعم تندشان با توجه به ذائقه خود کم و زیاد کنید. اما بهتر است از اضافه کردن آن به لوبیاپلو غافل نشوید.
ادویه کاری، ادویه ای مخلوط و مناسب انواع پلو
ادویه کاری که مخلوطی از ادویه های مختلف است شامل دارچین، زردچوبه، هل، فلفل سیاه، زنجبیل و غیره می گردد. شما می توانید از این مورد به عنوان یک گزینه مناسب برای طرز تهیه لوبیاپلو با سویا با خیال راحت بهره ببرید. نکته مهم در استفاده از کاری به عنوان ادویه این غذا، این است که در استفاده از آن، اندازه مناسب را رعایت کنید.
ادویه لوبیا پلو ترکیبی
اگر فرصت ندارید و می خواهید لوبیا پلو خود را در سریع ترین زمان ممکن بپزید یا جای نگه داشتن ادویه های متفاوت را ندارید و می خواهید یک ادویه کلی برای این غذا داشته باشید می توانید ادویه ترکیبی که در عطاری ها یا مغازه های خواربارفروشی وجود دارد را بخرید و به این ترتیب از یک ترکیب کلی به عنوان ادویه لوبیاپلو بهره ببرید. اما اگر دوست دارید ادویه ترکیبی این غذا را خودتان درست کنید. در ادامه طرز تهیه ادویه ترکیبی لوبیاپلو را با هم مرور می کنیم.
مواد لازم برای تهیه ادویه لوبیا پلو
- نمک
- فلفل سیاه
- زردچوبه
- هل
- زیره
- دارچین
- کاری
- زنجبیل
روش تهیه ادویه ترکیبی لوبیا پلو
- اندازه یکسانی از زردچوبه، هل، زیره، دارچین، کاری و زنجبیل را در آسیاب بریزید و بگذارید خوب با هم ترکیب شوند.
- حالا که همه موارد خوب ترکیب شدند، اندازهی نمک و فلفل سیاه و البته فلفل قرمز را هم به اندازه دلخواه به مواد مخلوط بالا اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا ترکیبی یکنواخت به دست آید. ادویه ترکیبی شما آماده است و می توانید سری بعدی که خواستید لوبیاپلو بپزید از آن بهره ببرید.
نکته: همان طور که دیدید این ادویه ترکیبی همه گزینه های مناسب لوبیاپلو به جز زعفران را دارد. واقعیت این است زعفران بهتر است تنها مصرف گردد و البته باید حتما دم گردد تا عطر و طعم جادویی خودش را به لوبیا پلوی شما بدهد.
طرز تهیه لوبیا پلو ساده و خوشمزه
حالا که طرز تهیه ادویه مناسب برای این غذا را یاد گرفتید خوب است طرز تهیه آن را هم مرور کنید. پس ابتدا مواد لازمش را آنالیز می کنیم و بعد به سراغ طرز تهیه اش می رویم.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو
- لوبیا سبز
- گوشت چرخ نموده
- رب گوجه
- پیاز
- سیر
- ادویه مناسب
طرز تهیه لوبیا پلو
قبلا در کتاب کاله طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ ریش ریش را مرور نموده ایم اما رایج ترین شیوه تهیه و پخت این غذا این است که ابتدا پیاز مورد احتیاج این غذا را تفت دهید و بعد زردچوبه لازم را اضافه کنید، سپس گوشت چرخ نموده را اضافه نموده خوب تفت دهید تا رنگش عوض گردد و بعد لوبیای سبز پخته شده را اضافه کنید و ادویه ترکیبی لوبیا پلو یا گزینه های معرفی شده در بالا را به مواد میانی اضافه کنید و اجازه دهید خوب به خرد مواد برود. بعد هم برنج را آبکش نموده و لوبیا پلو را دم کنید.
روشی که در بالا برای پخت لوبیا پلو گفتیم یکی از روش های مختلف پخت این غذاست. شما در تهیه این غذا دستتان باز است که گوشت را حذف کنید و اگر گیاهخوارید یا رژیم بدون گوشت دارید لوبیا پلو بدون گوشت بپزید یا حتی از سویا یا مرغ بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله