نمایش نوآوری به روایت نخبگان ایرانی ، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای شاخص جهاد دانشگاهی
به گزارش وبلاگ داریوش، نمایشگاه دستاوردهای حوزه فناوری و نوآوری جهاد دانشگاهی گزیده ای از محصولات و خدمات شاخص خود را طی روزهای هشتم و نهم شهریور در معرض دید متخصصان و مسئولان کشور قرار داد.
این سازمان با شعار جهاد دانشگاهی، اکوسیستم نوآوری نخبگان ایرانی و با قرار گرفتن در جهت نوآوری کوشش می نماید نخبگان ایرانی سراسر دنیا را جذب کند.
روح الله دهقانی فیروزآبادی، رئیس جهاددانشگاهی کشور چندی پیش در مراسمی عنوان نموده بود که اگر پیش از این باید نگران مهاجرت نخبگان می بودیم اکنون باید نگران مسئله مهاجرت دانش بنیان ها باشیم. بنابراین نمایشگاه اخیر با ارائه دستاوردهای شاخص جهاددانشگاهی به عنوان یک نمایشگاه تخصصی می تواند امکان استفاده و به کارگیری محصولات داخلی برای بخش های دولتی و خصوصی را فراهم کند.
درصورت تحقق این موضوع، نخبگان و شرکت های دانش بنیان امیدوار خواهند شد که آنچه عرضه می نمایند، در کشور مورد استقبال قرار می گیرد و شاید مهاجرت از اولویت آنها خارج گردد. درواقع، سیاستگذاران، تصمیم گیران و تصمیم سازان با رویکرد درون زا، مهم ترین عامل در جذب و حفظ نخبگان و نوآوران کشور هستند.
500 محصول شاخص
ابوالقاسم رئیسی، مدیرکل روابط عمومی جهاد دانشگاهی کشور در گفت وگو با وبلاگ داریوش هدف از برگزاری این نمایشگاه را نمایش توانمندی ها و ظرفیت های نهاد انقلابی جهاد دانشگاهی برای مسئولان بودجه ریزی و برنامه ریزی کشور و سایر مسئولان تصمیم گیر و تصمیم ساز نظام می داند.
رئیسی با اشاره به اینکه این نمایشگاه در حوزه های صنعتی، فنی و مهندسی، پزشکی و سلامت، منابع طبیعی، کشاورزی، علوم انسانی و مطالعات اجتماعی بیش از 500محصول، خدمت و توانمندی را به نمایش گذاشته است، می گوید: در حوزه صنعت، محصولات مرتبط با انرژی و نفت، صنعت ریلی و دیگر محصولات شاخص فنی و مهندسی را در این نمایشگاه ارائه نموده ایم که بخشی از این محصولات عملیاتی شده و در مجموعه های مربوطه در حال به کارگیری هستند.
محصولات شاخص
در حوزه فنی و مهندسی محصولاتی چون دکل حفاری، بازوهای بارگیری نفت خام، مته حفاری PDC، سامانه تست تجهیزات دوار، یوپی اس و شارژر صنعتی، سیستم کنترل دو الکتروموتورهای ولتاژ میانه، فرستنده رادیویی موج میانه با توان یک مگاوات، سیستم رانش و سامانه کنترل و نظارت قطار مترو و سیستم های کنترل تردد و دسترسی بخشی از محصولات ارائه شده در این نمایشگاه بود.
بعلاوه محصولات کاربردی در حوزه ناباروری و فراوریمثل، بانک سلول های انسانی و جانوری، بانک مولکولی، بانک سلول های بنیادی، محصولات فناورانه، تجهیزات و مواد مصرفی تشخیصی و درمانی سرطان پستان، زخم پوش های پیشرفته و بیولوژیک، داروی گیاهی کاهش وزن و داروی گیاهی کنترل نماینده آلزایمر در حوزه سلامت و پزشکی قابل توجه بود. در بخش کشاورزی و منابع طبیعی هم فراوری واکسن های پرکاربرد در صنعت پرورش ماهی، فراوری رنگ های طبیعی خوراکی و فراوری فرآورده های گیاهان دارویی به نمایش درآمده بود. بعلاوه در نمایشگاه دستاوردهای شاخص جهاد دانشگاهی، علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، مسائل فرهنگی، هنری، مطالعات انسان شناختی و مسائلی که جامعه درگیر آن است، مورد توجه قرار گرفته و بخشی از خدمات حوزه اشتغال درخصوص مدرسه ملی مهارت، مشاغل خانگی، مشاغل آینده و آینده مشاغل و ظرفیتی که جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش و کارآفرینی دارد، به نمایش گذاشته شده است.
اکوسیستم نخبگان
مدیرکل روابط عمومی جهاد دانشگاهی، این نمایشگاه را با توجه به تخصصی و اختصاصی بودن آن، محلی برای تعامل نخبگان و متخصصان حرفه ای حوزه های مختلف می داند که علاوه بر این، می توانند دستاوردهای جهاددانشگاهی را رصد نمایند.
رئیسی با اشاره به عنوان جهاد دانشگاهی، اکوسیستم نوآوری نخبگان ایرانی به عنوان یک هدف، می گوید: یک نخبه برای زیست، جذب و نگهداشت، احتیاج به بستری دارد که جهاد دانشگاهی کوشش می نماید این اکوسیستم را برای همه نخبگان ایرانی فراهم کند. این اکوسیستم (جهاددانشگاهی) اکنون با توجه به سابقه 42ساله خود پذیرای نخبگان و ایده های آنهاست. او معتقد است که جهاد دانشگاهی تنها جایی است که در همه حوزه های علم، فناوری، نوآوری، دانش و پژوهش دارای تجربه است و آنها را کاربردی نموده و به همین علت، این اکوسیستم شکل گرفته برای معرفی به ذی نفعان به نمایش گذاشته شده است.
ترجیح مسئولان به استفاده از نمونه خارجی
در حاشیه این نمایشگاه یکی از نخبگان و متخصصان جهاد دانشگاهی در گفت وگو با وبلاگ داریوش با گلایه از بعضی دستگاه ها که تمایل به خرید نمونه های خارجی دارند، می گوید: پیشرانی را فراوری نموده ایم که پس از مدت ها فقط توانسته ایم یک مورد از آن را به فروش برسانیم. این متخصص که مایل به افشای نام خود نیست، تأکید می نماید که پیشران مورد اشاره، باوجود دریافت استانداردهای بین المللی مورد توجه مسئولان مربوطه قرار نگرفته و بعضی از آنها به دلایل مختلف نمونه های خارجی را به داخلی ترجیح می دهند. او یادآوری می نماید که این اتفاق در حالی رخ می دهد که این نوع پیشران با وجود احتیاجهایی که در کل کشور وجود دارد، می تواند از نمونه داخلی مورد تأیید آزمایشگاه های مرجع بین المللی استفاده کند.
گزارش: عمادالدین قاسمی پناه
منبع: همشهری آنلاین