مقصد نو دلارهای عربی
به گزارش وبلاگ داریوش، در حالی که سقوط ارزش سهام شرکت های فناوری، 174 میلیارد دلار زیان به پادشاهی نروژ وارد کرد، کشورهای ثروتمند نفتی خلیج فارس احساس می نمایند فرصتی فراهم شده تا مقدار دارایی های خود را در این حوزه دو برابر نمایند.
به گزارش اکوایران، بلومبرگ می گوید با تقویت خزانه ها به خاطر افزایش قیمت نفت، کشورهای خاورمیانه کوشش خود را برای آماده شدن برای تنوع بخشی اقتصادی و زندگی پس از نفت ادامه می دهند، در حالی که شرکت های فناوری کاهش زیادی پیدا نموده اند و تعداد کمی از سرمایه گذاران حاضر به تحمل زیان بیشتر هستند، کشورهای عربی به سرمایه گذاری در این شرکت ها روی آورده اند.
ابوظبی با یک تریلیون دلار ثروت مستقل در خط مقدم این اقدام قرار گرفته است، شیخ تهنون بن زاید، مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی، از جمله با نفوذ ترین اعضای خاندان سلطنتی، نهادهایی را کنترل می نماید که در بخش فناوری اقدامات تهاجمی خرید را انجام داده اند .
شیخ تهنون به وسیله گروه رویال و صندوق سرمایه گذاری ای دی کیو پولی را به صندوق جدیدی که به وسیله راجیو میسرا بنیانگذار سافت بانک به تازگی راه اندازی شده، وارد نموده است. امارات سرمایه گذاری خود را در شرکت هوش مصنوعی و رایانش ابری جی 42 افزایش داده و اعلام نموده یک صندوق سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری نیز با تمرکز بر سرمایه گذاری در بازارهای فناوری نوظهور ایجاد میکند. شیخ تهنون شرکت موبادالای سنگاپور را که فراوری تراشه انجام می دهد در پورتفوی خود دارد.
عربستان همسایه نیز در این جریان شنا می نماید، بزرگترین فراوریکننده اوپک که روزانه نزدیک به یک میلیارد دلار از صادرات نفت عایدی دارد با هدف دو برابر کردن صندوق دارایی های خود دراین حوزه تا سال 2025، به طور جدی تر وارد بازارها شده است. این صندوق که ثروت 620 میلیارد دلاری دارد پیش از این سهام پلتفرم های فیس بوک، هولدینگ پی پال (یک شرکت آمریکایی در زمینه تجارت الکترونیک و انتقال وجه)، آرتز (شرکت فراوری و توزیع بازی های رایانه ای) در این صندوق بود ولی اخیرا موقعیت های جدیدی به وسیله صندوق در آمازون (شرکت تجارت الکترونیک) و آلفابت (هولدینگ آمریکایی متشکل از گوگل، یوتیوب و اندروید) برای سرمایه گذاری شناسایی شده است.
در قطر که صادرات انرژی آن در امسال برای اولین بار از سال 2014 به صد میلیارد دلار خواهد رسید، صندوق ثروت دولتی در پی یک تغییر استراتژی بزرگ است. سازمان سرمایه گذاری قطر، سرمایه گذاری مرتبط با فناوری را به 8 میلیارد دلار رسانده که نسبت به کل هزینه های این بخش از سال 2018 تا 2020 چهار برابر شده است.
در حالی که به نظر می رسد سرمایه گذاری در زمان خوبی اجرا شده ولی برخی از موقعیت ها خوب عمل ننموده اند. عربستان 45 میلیارد دلار در صندوق ویژن در شرکت سافت بانک ژاپنی که در حوزه فناوری ها در دنیا سرمایه گذاری می نماید ، اقدام به سرمایه گذاری نموده ولی موبادالا که از شرکت های اصلی زیر مجموعه این صندوق است فقط 15 میلیارد دلار را تعهد نموده است.
سافت بانک در این ماه یک رکورد زیان 23.4 میلیارد دلاری را گزارش داد که بیشتر این پول یعنی 17.3 میلیارد دلار در صندوق ویژن از بین رفته است.
منبع: فرارو