طرز تهیه خورش مرغ و قارچ
به گزارش وبلاگ داریوش، خبرنگارانـ خورش ها از غذا های اصیل و پایه ثابت سفره های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهر های مختلف ایران خورش ها را به سبک ها و روش های گوناگون طبخ می نمایند. خورش ها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه می شوند و از همین جهت دارای مقدار بالایی از پروتئین هستند.
خورش مرغ و قارچ یکی از انواع خورشت های ایرانی است که برای تهیه آن از ترکیب مرغ و قارچ استفاده می گردد و به همین علت دارای پروتئین بالایی است. این خورش خوشمزه یک غذای مناسب و مقوی برای افرادی است که منع مصرف گوشت دارند و می توانند با خیال راحت مقداری از پروتئین را دریافت نمایند.
در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش مرغ و قارچ همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه خورش مرغ و قارچ
قارچ: 300 گرم
پیاز: 1 عدد
سینه مرغ: 250 گرم
جعفری خشک: 2 قاشق غذاخوری
نعناع خشک: 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
روغن: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
آب جوش: سه چهارم لیوان
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به قارچ
قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ بعلاوه در پیش گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ بعلاوه بهتر است قارچ هایی را که روی پوست آن ها لکه قهوه ای دارند، خریداری نکنید و اگر هم خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید. برای تهیه خورش مرغ و قارچ بهتر است از قارچ های ریز دکمه ای بهره ببرید.
2 ـ نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به مقدار کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.
3 ـ نکات مربوط به مرغ
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر تعیین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.
طرز تهیه خورش مرغ و قارچ
1 ـ برای آغاز کار ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با روغن داخل قابلمه بریزید و روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید تا پیاز کم کم نرم و سبک گردد. وقتی پیاز کمی سرخ شد، سینه مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید.
2 ـ در مرحله بعد نعناع خشک و جعفری خشک را به قابلمه اضافه کنید و سه دقیقه با حرارت کم هم بزنید و مراقب باشید سبزی نسوزد، وگرنه سبزی تلخ می گردد. بعد از اینکه سبزی تفت خورد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت بدهید؛ سپس قارچ را اضافه کنید. اگر از قارچ دکمه ای استفاده می کنید، قارچ را به صورت درسته داخل قابلمه بریزید و اگر قارچ شما درشت است، بهتر است آن را خرد کنید.
3 ـ اجازه بدهید قارچ به مدت دو دقیقه با مواد خورش تفت بخورد؛ سپس آب جوش را اضافه کنید و هم بزنید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت اجاق گاز را کم کنید. یک ساعت زمان بدهید تا خورش بپزد و جا بیفتد. در آخر آبلیمو را به خورش اضافه کنید و ده دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. خورش قارچ و مرغ خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که می توانید آن را با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
منبع: فرارو