دستور پخت نان اهری تبریز

به گزارش وبلاگ داریوش، دستور پخت نان اهری تبریز را فقط از شهر اهر بخواهید. این نان از نان های خوشمزه استان تبریز و به خصوص شهر اهر است و معمولا افراد در هنگام سفر به این شهر، نان اهری را به عنوان سوغاتی برای دوستان خود می برند. نان اهری طعم شیرین و بافت نرمی دارد و تا حد زیادی شبیه به کلوچه است. حال، اگر مسافر شهر اهر نیستید و دلتان می خواهد که این نان خوشمزه را میل کنید، تا انتها همراه ما باشید. ما راه سفر به تبریز را برایتان در یک ساعت خلاصه می کنیم.

دستور پخت نان اهری تبریز
نان اهری تبریز
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی60 دقیقه
زمان پخت غذا20 دقیقه
میزان سختیکم
کالری نان اهری در هر 100 گرم60 کیلو کالری

نان اهری، سوغات معروف تبریزی ها

برای اینکه طعم یک نان یا کلوچه نو را بچشید، لازم نیست تا شهر دیگری سفر کنید. همین که با مجله ما همراه شوید می توانید یک نان خوشمزه تهیه نموده و در صبحانه یا میان وعده آن را میل کنید. با ما همراه شوید.

مواد اولیه برای تهیه نان اهری تبریز

در جدول زیر مواد اولیه و لازم برای تهیه نان اهری قید شده است. با این میزان از مواد اولیه امکان تهیه نان اهری برای 4 نفر وجود دارد. در کل هزینه تهیه و آماده کردن مواد اولیه برای این نوع نان بسیار معقول است و می توانید با هزینه کمی آن را آماده کنید.

مواد اولیهمیزان مورد نیاز
آرد قنادی6 پیمانه
روغن مایع1 و نیم پیمانه
ماست پر چرب1 پیمانه
تخم مرغ2 عدد
پودر قندپیمانه
پودر زنجبیل2 قاشق چای خوری
پودر هل2 قاشق چای خوری
بکینگ پودر1 قاشق چای خوری
سرکه1 قاشق چای خوری
شیره انگور2 قاشق چای خوری
وانیلبه میزان لازم

دستور پخت نان اهری تبریز صورت مرحله به مرحله

نان اهری به علت موادی که در تهیه آن به کار می رود، طبع گرمی دارد و استفاده از آن بسیار پر خاصیت است. معمولا روش های متنوعی برای پخت و آماده سازی این نان وجود دارد اما در این مقاله ما سعی کردیم تا طرز تهیه شیرینی اهری تبریز که به نان اهری معروف است را به ساده ترین شکل ممکن آموزش دهیم.

  • مرحله اول: برای تهیه نان اهری به سبک خانگی در ابتدای کار باید یک کاسه مناسب را انتخاب کنید و به کاسه پودر قند را به همراه تخم مرغ اضافه کنید.
  • مرحله دوم: سپس با یاری یک همزدن دستی آغاز به همزدن مواد کنید و این کار را تا جایی ادامه دهید که تخم مرغ پف کند.
  • مرحله سوم: البته اگر در خانه همزن برقی دارید، می توانید از آن بهره ببرید و به زودتر پف کردن و کشدار شدن تخم مرغ یاری کنید. همزدن تخم مرغ با همزن برقی باید در حدود 5 تا 7 دقیقه باشد.
  • مرحله چهارم: بعد از این که تخم مرغ به حالت کشداری رسید، باید روغن مایع را به آن اضافه کنید و مجددا در حد مخلوط شدن هم بزنید.
  • مرحله پنجم: در ادامه یک کاسه جداگانه را انتخاب کنید و درون کاسه ماست را به همراه سرکه و بکینگ پودر ریخته و به خوبی مخلوط کنید. انجام این کار را به نحویی انجام دهید که مواد کاملا یکدست گردد.
  • مرحله ششم: بعد از مخلوط کردن ماست و سایر مواد در کاسه باید به مدت 5 تا 10 دقیقه به محتویات اجازه دهید تا تخمیر شوند و به عمل آیند. در همین مدت باید به سراغ ظرف تخم مرغ ها بروید.
  • مرحله هفتم: به کاسه حاوی تخم مرغ، پودر هل را به همراه پودر زنجبیل اضافه کنید و مانند مراحل قبل مواد را ترکیب نموده تا کاملا یکدست گردد.
  • مرحله هشتم: حالا زمانی که ماست تخمیر شد و به حالت مدنظر رسید باید مخلوط تخم مرغی را که آماده کردید، درون آن بریزید و به خوبی مخلوط کنید. در این حالت مایعی به دست می آید که بهتر است تا کمی آن را هم بزنید تا از حالت لختگی خارج گردد.
  • مرحله نهم: نوبت به اضافه کردن آرد می رسد. اما قبل از این که آرد را به کاسه اضافه کنید حتما از یک الک یاری بگیرید و با استفاده از آن آرد را به در حدود 2 تا 3 مرتبه الک نموده تا ناخالصی های آن گرفته گردد.
  • مرحله دهم: مراحل میانی از دستور پخت نان اهری تبریز است. حالا باید آرد الک شده را به صورت آرام آرام به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و به صورت همزمان آغاز به همزدن مواد کنید تا گلوله نگردد و حالت خمیری شکلی در مواد ایجاد گردد.
  • مرحله یازدهم: خمیر به دست آمده را تا جایی هم بزنید که حالت نرم و کشداری در آن ایجاد گردد. به میزان آرد اضافه شده هم دقت داشته باشید که بیش از میزان نباشد، چرا که سبب سفت شدن خمیر می گردد. اگر این اتفاق رخ داد اندکی آب ولرم به خمیر اضافه نموده و مجددا هم بزنید تا حالت نرم و کشسانی در آن ایجاد گردد.
  • مرحله دوازدهم: در ادامه بعد از این که خمیر به حالت ایده آل رسید، روی کاسه را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید تا حداقل به مدت 5 ساعت و حداکثر به مدت 10 ساعت درون یخچال بماند و استراحت کند.
  • مرحله سیزدهم: بعد از گذشت مدت زمان لازم خمیر را از یخچال خارج کنید و با یاری دست کمی آن را ورز دهید تا پف اضافه آن گرفته گردد.
  • مرحله چهاردهم: سپس روی سطح کار را با آرد بپوشانید و خمیر را از کاسه خارج کنید و روی سطح کار قرار دهید. بعلاوه روی خمیر نیز میزانی آرد بپاشید و مجددا در حد 1 تا 2 دقیقه ورز دهید.
  • مرحله پانزدهم: حالا با یاری یک وردنه خمیر را به قطر 1 سانتی متر باز کنید. بعد از انجام این کار سینی فر را با کاغذ روغنی به طور کامل بپوشانید. سپس خمیر را به آرامی از روی سطح کار بردارید و روی سینی قرار دهید.
  • مرحله شانزدهم: دقت داشته باشید که فاصله خمیرها از هم به میزان کافی باشد تا در زمان پخت باز نشوند و به یکدیگر بچسبند. حالا باید به سراغ رومال کردن نان بروید.
  • مرحله هفدهم: برای رومال کردن نان، باید زرده تخم مرغ را از سفیده تخم مرغ جدا می کنید، سپس زرده تخم مرغ را به همراه روغن مایع و میزانی شیره انگور درون یک کاسه مناسب بریزید و به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله هجدهم: به مراحل آخر از دستور پخت نان اهری تبریز نزدیک می شویم. حالا از یک قلمو یاری بگیرید و با استفاده از آن رومال را روی خمیرها بزنید. زمانی که تمام خمیرها را رومال کردید، مجددا برس را به مخلوط رومال آغشته می کنید و یک بار دیگر این کار را انجام دهید.
  • مرحله نوزدهم: در ادامه روی خمیرها را با چنگال خط بیندازید و اگر دوست داشتید کمی کنجد نیز روی خمیرها بپاشید و در فر قرار دهید.
  • مرحله بیستم: نکته ای که باید به آن دقت گردد این است که قبل از قرار دادن خمیرها در فر، باید فر را به مدت 10 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و بعد از این که دمای فر به حد مد نظر رسید، سینی را درون فر قرار دهید.
  • مرحله بیست و یکم: بهتر است تا سینی را طبقه وسط فر قرار دهید. سپس اجازه دهید تا سینی به مدت 20 دقیقه درون فر بمانند تا بپزند. پس از گذشت این زمان نان ها را از فر خارج کنید و بگذارید تا خنک شوند.
  • مرحله بیست و دوم: نان اهری شما به همین سادگی آماده شد و می توانید آن را سرو نموده و همراه با چای یا مربای دلخواه خود سرو نموده و برای عصرانه نوش جان کنید. البته نان تست نیز یکی از نان هایی است که برای عصرانه انتخاب خوبی است و طرز تهیه نان تست نیز مانند نان اهری تبریز ساده است و زحمت زیادی ندارد.

دستور پخت نان اهری تبریز با خرما

یکی از کارهایی که می توانید انجام دهید و با به کاری گیری آن نان شما طعم نو و متفاوتی پیدا می نماید. استفاده از خرما در تهیه آن است. یعنی شما می توانید نان اهری را با مغز خرما درست کنید. برای انجام این کار باید طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: تمام مراحل درست کردن نان مطابق با روشی است که در بالا گفتیم اما باید مغز خرما را نیز آماده کنید.
  • مرحله دوم: برای آماده کردن مغز خرما، هسته و پوست خرماها را جدا کنید. سپس آن ها را در یک کاسه ریخته و به خوبی له کنید.
  • مرحله سوم: در یک تابه به میزان کمی کره بریزید و بگذارید تا روی حرارت ملایم ذوب گردد. سپس خرماها را به تابه اضافه کنید و همراه با کره تفت دهید. انجام این کار را در حدود 5 دقیقه انجام دهید.
  • مرحله چهارم: حالا خرما را روی خمیر آماده شده پخش کنید و یک سمت خمیر را روی سمت دیگر آن قرار دهید و با یاری موادی که برای رومال آماده کردید، لبه ها را به یکدیگر بچسبانید.
  • مرحله پنجم: در نهایت و مطابق با روشی که گفتیم خمیرها را درون فر قرار دهید و اجازه دهید تا نان اهری بپزد و آماده گردد. به همین سادگی!

دستور پخت نان اهری تبریز به سرانجام رسید. اگر شما از هواداران نان ها مغزدار و نو هستید احتمالا طرز تهیه نان توموشی نیز برای شما جالب باشد.

نان اهری از تبریز تا خانه شما

با استفاده از روشی که در این مقاله آموزش دادیم، می توانید به سادگی هرچه تمام تر نان اهری تبریز را تهیه و آماده کرد و از طعم خوب آن لذت ببرید. تنها مشکل در درست کردن این نان، نیاز به داشتن زمان کافی است. اگر فرصت کافی برای انجام این کار را ندارید می توانید با سفارش آنلاین نان از وبلاگ داریوش هر مدل نان دلخواه خود را سفارش داده و در زمان کوتاهی تحویل بگیرید. با این کار می توانید در زمان و هزینه خود صرف جویی کنید و نان تازه را به ساده ترین شکل ممکن بخرید.

منبع: اسنپ فود

به "دستور پخت نان اهری تبریز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور پخت نان اهری تبریز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید