برترین روش برای استفاده مجدد از اشیاء و مواد غذایی دورریختنی
به گزارش وبلاگ داریوش، ضایعات مواد غذایی، مسئله ای بزرگ تر از آن چیزی است که بسیاری از مردم تصور می نمایند. درواقع، نزدیک به یک سوم کل مواد غذایی تولیدشده در دنیا به دلایل مختلف دور ریخته می گردد یا هدر می رود.
برای بسیاری از مردم دنیا، دور ریختن مواد غذایی به یک عادت تبدیل شده است، اما این عادت غلط فشار زیادی را بر منابع طبیعی وارد می نماید و درعین حال به محیط زیست آسیب می رساند. ما با هدر دادن مواد غذایی کار، کوشش، سرمایه گذاری و منابع گران بهایی (مانند آب، بذر، خوراک و غیره) را که برای فراوری آن صرف می گردد را هدر می دهیم. هدر دادن مواد غذایی باعث افزایش انتشار گاز های گلخانه ای می گردد و به تغییرات آب و هوایی یاری می نماید. علاوه بر مواد غذایی، بسیاری از اشیاء روزانه که دور ریخته می شوند نیز درواقع می توانند عمر مفید دوباره ای داشته باشند. در اینجا، ما با ارائه راه حل هایی به شما می گوییم که چگونه از بسیاری ضایعات فراوری که احتمالاً دور می ریزید، استفاده مجدد کنید!
ضایعات میوه
پوست مرکبات و سایر ضایعات میوه ازجمله مواردی است که می توان مجدداً استفاده کرد لذا به جای دور ریختن ضایعات میوه و سبزی، می توانید از این روش ها بهره ببرید:
-از پوست مرکبات مثل لیمو و پرتقال به عنوان طعم دهنده غذا بهره ببرید یا خلال پوست پرتقال درست کنید.
- سالاد راه بسیار خوبی برای استفاده از انواع کاهوها، سبزیجات و میوه ها است؛ شما می توانید تقریباً هر چیزی که می خواهید را در آن قرار دهید؛ بنابراین با سبزیجات و صیفی جاتی که در حال خراب شدن است می توانید یک سالاد خوشمزه و نو درست کنید.
- اسموتی درست مانند سالاد راهی عالی برای استفاده از میوه ها و سبزی های در حال خراب شدن است. اسموتی از انواع میوه ها، سبزیجات و حتی لبنیاتی مثل شیر و بستنی تهیه می گردد و سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها نیز است.
-میوه یک راه عالی برای طعم دادن و زیبا کردن دسر است. تارت میوه ای یا ژله میوه ای ازجمله دسر های پرطرفداری است که به راحتی می توانید در این دسر ها از انواع و اقسام میوه ها بهره ببرید.
-دمنوش میوه یکی دیگر از راه های مناسب برای خلاص شدن از شر میوه های در حال خراب شدن است. دم کردن میوه به شما یاری می نماید که مواد مغذی را از میوه دریافت کنید و درعین حال با استفاده از این دمنوش، بدنتان را هیدراته نگه دارید. ازآنجایی که دمنوش میوه باید از میوه های خشک تهیه گردد لذا ضروری است ابتدا میوه را خشک نموده و سپس در طول سال از میوه خشک یا دمنوش آن استفاده نمایید.
تفاله قهوه
قهوه یک نوشیدنی محبوب است که در سراسر دنیا مصرف می گردد، اما مردم معمولاً از تفاله قهوه چشم پوشی می نمایند و بدون توجه به فواید آن، آن را دور می ریزند. قهوه کاربرد های زیادی در خانه داری دارد؛ تفاله قهوه بوی بد را جذب می نماید، به طور طبیعی حشرات و آفات را دفع نموده و حتی در رشد گیاهان مؤثر است. بعلاوه از تفاله قهوه می توانید برای برطرف سیاهی دور چشم و لایه بردار پوست نیز بهره ببرید؛ کافی است تفاله قهوه را باکمی عسل مخلوط نموده و به عنوان اسکراب استفاده نمایید.
مسواک کهنه، دستیاری برای پاکیزگی
مسواک یکی دیگر از مواردی است که بعد از مدتی دور انداخته می گردد، غافل از اینکه این وسیله پاک نماینده می تواند اشیا و وسایل بسیاری را مانند دندان های شما سفید و براق کند! بنابراین، به جای دور انداختن مسواک های قدیمی، از آن ها برای تمیز کردن اجاق گاز، درز کاشی ها، منافذ و دریچه سشوار، برس مو، سر دوش، فیلتر ماشین ظرف شویی و... بهره ببرید.
وقتی لباس ها عروسک می شوند
لباس های قدیمی یکی از همه کاره ترین اقلامی است که می توان دوباره از آن استفاده کرد. تعمیر لباس ها و تبدیل لباس های قدیمی به مد نو یکی از راه های استفاده مجدد از لباس های قدیمی است که معمولاً کمتر کسی تمایل به انجام چنین کاری دارد، اما استفاده از لباس های کهنه غیرقابل استفاده به عنوان دستمال کاغذی، دستمال گردگیری یا زمین شویی جایگزین مناسبی برای استفاده مجدد از لباس های قدیمی است. بعلاوه تنها باکمی خلاقیت می توان از لباس های کهنه و قدیمی استفاده بهینه کرد؛ درست کردن عروسک با جوراب های کهنه، دوختن دستگیره آشپزخانه، زیرلیوانی با شلوار جین و... تنها چند نمونه خلاقیت استفاده از لباس های کهنه است.
از صابون، صابون درست کنید!
صابون ها بعد از مدتی استفاده می شنمایند و درنهایت به علت کوچک بودن دور انداخته می شوند، اما به جای اینکه تکه های کوچک صابون را دور بریزید، می توانید آن ها را به شکل یک قالب صابون نو دربیاورید. چگونه؟!
-تکه های صابون های قدیمی را رنده کنید تا به تکه های کوچک تقسیم شوند.
-به ازای هر پیمانه صابون رنده شده یک قاشق غذاخوری آب تصفیه شده اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید.
-ترکیب را به مدت 30 ثانیه در ماکروویو بگذارید تا ذوب گردد.
-صابون را در یک قالب بریزید و اجازه دهید کاملاً خنک شوند.
-قالب را برگردانید و صابون ها را از قالب درآورده و به عنوان صابون نو بهره ببرید.
کلوچه و نان از به جای مانده کیک
کیک، کلوچه و حتی نان های بسته بندی، تست و باگت حاوی تاریخ انقضا هستند و پس ازاین مدت به سرعت طعم و مزه بدی می گیرند و حتی ممکن است کپک بزنند، اما قبل از این اتفاق می توانید با کیک و کلوچه ها، پاپ کیک و با نان، پودر سوخاری درست کنید.
طرز تهیه پاپ کیک
-کیک یا کلوچه رو پودر کنید.
-خامه را تا جایی اضافه کنید که کیک خمیری شکل گردد.
-از خمیر مقداری بردارید و کف دستتان گرد کنید.
-یک ربع داخل فریزر قرار دهید، سپس به سیخ بزنید و داخل شکلات آب شده بچرخانید. درنهایت با ترافل رنگی تزیین کنید.
*طرز تهیه پودر سوخاری
-نان را به تکه های کوچکی تقسیم کنید.
-نان را در دمای 160 درجه سانتی گراد حدود 15 تا 20 دقیقه داخل ماکروویو بگذارید. (دقت کنید نان باید سفت گردد و تغییر رنگ ندهد)
-نان های خشک را داخل غذا ساز بریزید تا خرد شوند.
معجزه ای به نام پوست تخم مرغ
پوست تخم مرغ که اغلب دور ریخته می گردد حاوی مواد مفیدی است که برای بارور کردن گیاهان خانگی بسیار مفید است. پوست تخم مرغ حاوی 2.2 گرم کربنات کلسیم و 3 درصد فسفر، منیزیم، سدیم، پتاسیم، روی، منگنز، آهن و مس است؛ اما چگونه می توان از این کود خانگی استفاده کرد؟
بعد از شکستن تخم مرغ ها، پوسته ها را با آب بشویید تا تمیز شوند و سپس خشک و خردکنید. قطعات را به آب داخل قوطی آبیاری خود اضافه کنید تا یک شب خیس بخورد. روز بعد گیاهان را طبق معمول آبیاری کنید. درنهایت پوسته ها را از قوطی جدا نموده و پس از استفاده دور بیندازید.
نکته: در صورت تمایل می توانید پوسته ها را مستقیماً در خاک هم بگذارید. آن ها را کاملاً خردکنید تا پودر گردد، زیرا قطعات بزرگ نمی توانند به سرعت به وسیله خاک تجزیه و از مواد مغذی آن بهره مند شوند.
بیشتربخوانید
منبع: ایرنا
وبلاگ داریوش وب گردی وبگردی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان